Παρουσία των γονιών του Άλκη και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 14 Μαρτίου η επίσημη τελετή μετονομασίας του δρόμου όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός. Ο δρόμος μετονομάστηκε από «Άνθιμου Γαζή» σε «Άλκη Καμπανού».

«Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα», είπε ο πατέρας του 19χρονου Αριστείδης Καμπανός, μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Σε κλίμα συγκίνησης η μετονομασία της οδού Γαζή σε «Άλκη Καμπανού» | OPEN TV

Στην εκδήλωση μετονομασίας της οδού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Δομής, φίλαθλοι του Άρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Το επόμενο βήμα όπως αναφέρουν δημοσιεύσεις θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτό που περιμένει και η Δομή 1ης Φεβρουαρίου “Εις Το Όνομα Του Άλκη” είναι η έγκριση της 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου/ Οπαδού. Μια ημέρα που να καθιερωθεί ως αθλητική αργία και να γίνονται δράσεις σε όλα τα σχολεία και τις αθλητικές ακαδημίες της χώρας με στόχο την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Ας είναι ο Άλκης μας ο τελευταίος.