Θεσσαλονίκη

15 Φεβρουαρίου 2023

Είναι πολύ συγκινητικό και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια και ειδικά σε μια “μάνα “.Αυτή τη μάνα την σκέφτηκε κανείς;;;τον αβάσταχτο πόνο που νιώθει;;;Δεν ζητάνε καν συγγνώμη ,δεν τολμάνε καν να κοιτάξουν αυτούς τους γονείς στα μάτια αυτά τα ανθρωποειδή της κοινωνίας μας, που μόνο άνθρωποι δεν λέγονται.Και συγγνώμη να ζητήσουν δεν αλλάζει κάτι ,το κακό έχει γίνει ,ο Άλκης μας ΔΕΝ γυρνάει…Θα μπορούσε να είναι φίλος ,αδελφός και παιδί όλων μας …ήταν μόνο 19 είχε τόσο μέλλον μπροστά του απλά ΓΙΑΤΙ;;;;Τι τους έκανε ;δεν έφταιξε σε τίποτα .”Εφυγε” τόσο άδικα και ξαφνικά .Για εμένα δεν έφυγε είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ ,εκείνον και το συγκεκριμένο ,άδικο,ξαφνικό , αποτρόπαιο περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου που θα μείνει χαραγμένο μέσα μου!Έχω τόσο μίσος για αυτούς τους ανθρώπους που μπόρεσαν να κάνουν κάτι τέτοιο ειδικά σε έναν νέο ,φίλο του αθλητισμού ,φοιτητή ,που δεν είχε προλάβει να βιώσει τα ωραία της φοιτητικής ζωής και που υποστήριζε ΑΠΛΑ μια ομάδα.Και όλο αυτό επειδή δεν φορούσαν κοινά χρώματα ,ο Άλκης μας Κίτρινο σαν το φωτεινό λουλούδι που δεν σβήνει ποτέ και αυτοί μαύρο σαν τα χρόνια που θα φάνε μέσα στην φυλακή ,να σαπίσουν εκεί μέσα αυτό τους αξίζει.Το μόνο που μπορούμε τώρα να κάνουμε είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ τον Άλκη και να είμαστε δίπλα σε αυτή την οικογένεια!Για εμένα δεν έχουν σημασία οι ομάδες και τα χρώματα ,οι θρησκείες και τα φύλα ο καθένας υποστηρίζει και είναι ότι θέλει τους άλλους δεν τους αφορά τι κάνει ο άλλος. ??Κρίμα γιατί φαινόταν ότι ήταν πολύ καλό παιδί και ας μην τον γνώριζα …είναι τρομερό .Ζούμε στο 2023 όχι στον μεσαίωνα ,για να καταλάβεις δηλαδή σε τι κοινωνία ζούμε και ο κόσμος δεν πάει καλά.Για αυτό ας προσέχουμε όλοι και να μην φοβόμαστε να πούμε ελεύθερα την γνώμη μας ,την ομάδα μας και τις απόψεις μας!

#inthenameofAlkis Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ,ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Δεν το λέω επειδή το έγραψα εγώ αλλα είναι σημαντικό να ενημερώνονται όλοι και ειδικότερα οι νέοι για την οπαδικη βία και για κάθε μορφής βίας.Είναι τραγικό να συμβαίνουν αυτά.Παει ήδη ένας χρόνος …?θυμώνω δεν μπορώ ,θέλω κάτι να κάνω για αυτό να πάει παρα έξω .Να ήταν ο Άλκης το τελευταίο θύμα από οπαδικη βία και να μην ξανά υπάρξει ΠΟΤΕ.Είμαστε μια κοινωνία που είμαστε πολύ πίσω ειδικά σαν χώρα και κάτι πρέπει να αλλάξει για να πάμε μπροστά.Πρεπει να αλλάξουμε την νοοτροπία ,τον τρόπο σκέψεις …και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε πάνω σε αυτά τα θέματα και να αλλάξουμε όλοι μυαλο.Ομως δεν γίνεται αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις …Δεν λέω υπάρχουν κάποιοι που μετά το περιστατικό άλλαξαν μέχρι και ομάδα και είναι πολύ μέσα σε αυτό αλλά η πλειοψηφία δεν …Δεν μπορώ με κάτι τέτοια με πνίγει το άδικο ,με πιάνει το παράπονο θέλω κάπως να δράσω για αυτό και ευτυχώς που υπάρχει αυτή η δομή για να 1.να μην ξεχαστεί ο Άλκης και 2.να προσπαθούμε για το καλύτερο όλοι μας και να έχουμε αυτογνωσία για το τι συμβαίνει .Είναι ανθρώπινο πώς το λένε ,για εμένα είναι αυτονόητο πως θα βοηθήσω σε μια τέτοια περίπτωση και όχι μόνο ,θα βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου!Πώς δηλαδή σε άλλες χώρες τα παιδιά και ακόμα και πιο μικρά από εμάς είναι συνεηδητοποιημενα και μέσα σε όλα;Έχουν άλλο τρόπο σκέψης και νοοτροπία και όλα αυτά τα ξέρουν από το σπίτι από ΜΙΚΡΑ ΜΩΡΑ.Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα και δραστικά για να μην βγουν και τα παιδιά της επόμενης γενιάς έτσι με αυτή την ανανθρωπιά να το πω έτσι.

“ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ”…

Φωτεινή Γκαλέτση

ΑΘΗΝΑ

15 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

ΑΛΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΕΙΑΝΟΣ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Καλαμάτα

15 Φεβρουαρίου 2023

Αλκη μας,

έγινες παιδί, φίλος και αδελφός όλων μας. Δεν χωράει ανθρώπινος νους τόση βία για το τίποτα, πως να συμφιλιωθεί κανείς με το χαμό σου και με τον τρόπο που έφυγες τόσο νωρις; Ειχες τόσα όνειρα που δεν πραγματοποίησες.. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, κλάψαμε σαν να ήσουν δικός μας άνθρωπος. Κουράγιο στους γονείς σου και στην αδερφούλα σου, υποκλινόμαστε στην αξιοπρέπεια τους. Καλή δύναμη και στους φίλους σου που έζησαν όσα έζησαν εκείνη τη νύχτα.. Ας είσαι ο τελευταίος, Αλκη μου.

Από μια υγιή φίλαθλο του Παναθηναϊκού.

ΔΗΜΗΤΡΑ

Manchester

15 Φεβρουαρίου 2023

Alki, I hope in the world that you are up there watching over us all, that you are now better than here when your life was taken away.

I came to the march in your memory and it was very touching, with a deep meaning, with a lesson for our current children who go out into society and silent as it should be to honor you!

A.

Θεσσαλονίκη

15 Φεβρουαρίου 2023

Άλκη μας,έφυγες τόσο άδικα,θα μπορούσες να είσαι το παιδί ,ο φίλος, ο αδελφός κάποιου από εμάς,έγιναν όλα τόσο ξαφνικά,ελπίζω να δικαιωθείς ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΧΩΡΑ, ΣΑΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ. Η ομάδα ειναι ΑΠΛΑ μια ομάδα.Για εμάς είσαι και θα είσαι για ΠΑΝΤΑ εδώ και δεν πρόκειται να φύγεις από τις καρδιές μας.Μακάρι να είσαι ο τελευταίος!Κουράγιο στους γονείς και στην οικογένεια θα είμαστε παντα εδώ για αυτή την οικογένεια!

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ:

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!

ΑΛΚΗ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ,ΠΟΤΕΕΕ!

μαθητής/τρια

Κοζάνη

15 Φεβρουαρίου 2023

Ένας χρόνος μετά και ακόμα δεν μπορείς ο νους να το χωρέσει… Έφυγες τόσο άδικα για την γειτονιά των αγγέλων… Κλαίει ακόμα η ψυχή μας. Ας είναι ο θάνατος σου ή αιτία να αλλάξουμε όλοι μαζί τον κόσμο. Γιατί ο αθλητισμός ενώνει δεν σκοτώνει. Αυτό μας έμαθαν οι γονείς μας, αυτό μαθαίνουμε και εμείς στα παιδιά μας. Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός.

Μαρία

Αθήνα

15 Φεβρουαρίου 2023

Άλκη παιδί μου,

οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψουν τον πόνο που μας προκάλεσε ο άδικος και αιφνίδιος χαμός σου. Με τα μάτια της ψυχής μονο μπορούμε να δούμε πως είσαι το φωτεινοτερο αστέρι. Αισθάνομαι βαθια συγκίνηση και ευγνωμοσυνη απεναντι στην οικογένεια σου που σε ανέθρεψε

με αγαπη, αξίες και ιδεώδη. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο. Είσαι ένας άγγελος!!!

Φανή

Αθήνα

15 Φεβρουαρίου 2023

Αιωνία σου η μνήμη Άλκη, κουράγιο στην οικογένειά σου!

Κι εύχομαι να μην ψάχνουμε λύσεις μόνο από άλλους. Από πρωθυπουργούς, δικαστές, αστυνομία κτλ. Να κοιτάξουμε τι μεγαλώνουμε στα σπίτια μας, τι αλητείες αφήνουμε τον διπλανό μας να κάνει στο γήπεδο, τι βλέπουμε στην τηλεόραση, πώς ζούμε κτλ κτλ.

Εύχομαι να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Ένας ΠΑΟΚτσής (αν και τι σημασία έχει;).

Δημήτρης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15 Φεβρουαρίου 2023

Ας είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας.Ο αθλητισμός ας είναι αυτός που θα μας ενώνει και όχι θα μας χωρίζει.Ας βάλουμε όλοι ένα τέλος στα περιστατικά οπαδικής βίας.

Αλκη ζωντανός για παντα Αρειανός

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτε??

Φ.

ΑΙΓΙΝΙΟ

15 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ

ΝΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,

ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ‘

ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

ΝΑ ΓΕΡΝΑΝ ΟΜΟΡΦΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΛΟΙΠΟΝ

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΣ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΚΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΥΜΑ

ΤΟΥ ΟΠΑΔΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

ΑΜΗΝ

ΓΚΟΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ