ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη ανακοινώνει μία σειρά από δράσεις που θα πραγματοποιήσει την 1η Φεβρουαρίου 2024:

1. Στις 00.19 της 1ης Φεβρουαρίου, η Δομή καλεί όποιον επιθυμεί να βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, όπου θα ανάψουμε 19 κεριά και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

2. Στις 17.00 της 1ης Φεβρουαρίου κατόπιν πρότασης της Δομής και της άμεσης ανταπόκρισης των παιδιών και των γονιών τους, ο μικρός Γιάννης, ο μικρός Λέανδρος και ο μικρός Σπύρος, παιδιά με αναπηρία και τεράστιο σθένος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, φορώντας τα διακριτικά των ομάδων, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος και συμπερίληψης.

3. Θα επαναληφθεί η περυσινή δράση (στα πλαίσια της 1ης Φεβρουαρίου ως, άτυπης ακόμη, Πανελλήνιας ημέρας Φιλάθλου/Οπαδού) της φωτογράφισης φιλάθλων και οπαδών διαφορετικών ομάδων μαζί, φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους και η ανάρτηση από τη Δομή όλων αυτών των φωτογραφιών με σκοπό τη δημιουργία ενός κύματος ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων.

4. Δημιουργία μίας νέας ενότητας στην ιστοσελίδα www.inthenameofalkis.com με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ και ανάρτησης τους στα social media της Δομής.
Η 1η ιστορία που θα δημοσιοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, θα είναι ενός αθλητή που φόρεσε τη φανέλα 2 δημοφιλών (και ανταγωνιστικών) συλλόγων.
Θα ακολουθήσουν ιστορίες συνύπαρξης οπαδών.

5. Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, την 1η Φεβρουαρίου σε όλες τις στάσεις με τηλεματική του Ν. Θεσσαλονίκης θα εμφανίζεται το μήνυμα “Γινόμαστε ένα για τον Άλκη.  Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ”.

6. Σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ θα εμφανιστεί στατική ηλεκτρονική αφίσα της Δομής με κύριο μήνυμα “Γινόμαστε ένα για τον Άλκη. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” σε όλο το δίκτυο του Μετρό και Τραμ του Ν. Αττικής.

7.  Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ θα εμφανιστεί στατική ηλεκτρονική αφίσα της Δομής με κύριο μήνυμα “Γινόμαστε ένα για τον Άλκη. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” μέσα σε όλα τα Λεωφορεία και Τρόλευ του Ν. Αττικής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όπου και αν βρίσκονται, εντός και εκτός Ελλάδας, να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν στις δράσεις που μπορούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΜΕ να γίνουν αρωγοί και να υποστηρίξουν όλες τις προσπάθειες, έτσι ώστε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, μία οργάνωση Εθελοντών που προήλθε από την Κοινωνία των Πολιτών να μπορέσει να επικοινωνήσει στη βάση της κοινωνίας τις ουσιαστικές δράσεις και ενέργειες της.

Ενέργειες που αποσκοπούν στο να μετατρέψουν το μονοπάτι της ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ που χαράσσουμε, σε λεωφόρο, δίνοντας το λόγο και με πράξεις σε όλους αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν τον αθλητισμό χωρίς βία.

Υ.Γ.: Στον παραπάνω κατάλογο, στο Νο 1 θα ήταν η μεγάλη 3πλή δράση που ετοιμάζαμε, για την 1η Φεβρουαρίου, συνέχεια της πολύχρωμης ειρηνικής πορείας 5.000 ατόμων πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, αλλά… δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε για αυτή τη χρονική περίοδο.

Πλέον, την ονομάζουμε δράση Νο 19 και ελπίζουμε ότι αυτοί που αρνήθηκαν να βοηθήσουν (χορηγικά), μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αθλητισμού (και όχι μόνο) αλλά και φορείς της Τ.Α., δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη όλη η προεργασία της παρακάτω μοναδικής και πρωτοποριακής (με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα) δράσης και θα βοηθήσουν, ώστε μελλοντικά να υλοποιηθεί:

Πρωτοποριακή 3-πλή Δράση Νο 19:

1. Πολύχρωμη συνύπαρξη πολιτών σε συναυλία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με συμμετοχή καταξιωμένων και δημοφιλών καλλιτεχνών.

2. Ταυτόχρονα, πολύχρωμο κάλεσμα σε πολίτες, αθλητές, φιλάθλους και οπαδούς στην Αθήνα, με ένα κερί στο χέρι, να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Θεσσαλονίκης, στην πλ. Κοτζιά από μετάδοση με live streaming σε γιγαντοοθόνες.

3. Το ίδιο κάλεσμα με το παραπάνω στην Πάτρα και στην πλ. Β. Γεωργίου.