Η UrbanAct και η “Δομής 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη”, ολοκλήρωσαν τη πρώτη τοιχογραφία για το πρόγραμμα με δημόσιες τοιχογραφίες και συμμετοχικές δράσεις μαθητών σε σχολεία ανά την Ελλάδα, ενάντια στην οπαδική βία και εν γένει ενάντια στη βία.

O SAME84 υλοποίησε την πρώτη μεγάλη τοιχογραφία εθελοντικά, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, με την συνεργασία της Δ/νσης του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο SAME84 στο έργο του απεικονίζεται o Άλκης ο οποίος κοιτάζει χαρούμενος ένα ιδανικό τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων ανεξαρτήτως ομάδας, πιστεύω, φύλου, εθνικότητας και οτιδήποτε άλλο μας “διαφοροποιεί” από τους συνανθρώπους μας , και μάλιστα μέσα από ένα άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Ένα έργο με έντονα χρώματα που ο βασικότερος στόχος του είναι να μας κάνει να σκεφτούμε, να οραματιστούμε, να αναθεωρήσουμε, και να περάσει μέσα απο αυτό ένα σπουδαίο μήνυμα, κατά της οπαδικής βίας.

Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του σχολείου και με οπτική στην ευρύτερη γειτονιά και κοινότητα.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια-παρουσίαση της τοιχογραφίας. Παράλληλα ο SAME84 επιμελήθηκε την συμμετοχική δράση των μαθητών του σχολείου κατα την οποία μαθητές ζωγράφισαν σε τοίχο του σχολείου λέξεις συνδεδεμένες με το πρόγραμμα.

Χορηγοί και υποστηρικτές της πρώτης αυτής δράσης που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, είναι οι εταιρείες Vivechrom, Matecο, Capsis Hotel, EcoBuildings, Arteriors, Zisimopoulos S.A.

Η συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία στην Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Αθήνα, -τα ονόματα των σχολείων θα ανακοινωθούν σύντομα- ενώ προγραμματίζονται και οι παρεμβάσεις στις επόμενες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Γιατί ο αθλητισμός ενώνει…δεν σκοτώνει!

Γινόμαστε όλοι ΈΝΑ για τον Άλκη.

#WeBecomeOneForAlkis