Η 14η Μαΐου υπήρξε μια σημαντική ημέρα για τη Δομή μας, αφού υλοποιήσαμε μια δράση που είχαμε στα πλάνα μας και πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η βράβευση του αθλητή της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, έγινε επειδή ο Αργεντίνος φορ είχε ξεχωρίσει για την κίνησή του να σχηματίσει, στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, το γράμμα «Α» μόλις έβαλε γκολ πριν από μερικούς μήνες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο αναδείχθηκε ως κορυφαίο της 21ης αγωνιστικής. Μάλιστα ο Αραούχο δεν πανηγύρισε τότε, ενώ ζήτησε να γραφτεί το όνομα του Άλκη στο βραβείο του.

Από εκείνη την ημέρα ο Αραούχο θα ερχόταν και πάλι στη Θεσσαλονίκη και πάλι για αγώνα της ομάδας του αν και ο τραυματισμός του είχε θέσει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του, όχι όμως την παρουσία του αφού ο σπουδαίος αθλητής είχε διαβεβαιώσει τη Δομή μας ότι θα παραστεί στη βράβευση ανεξάρτητα του τραυματισμού του και της συμμετοχής του στο παιχνίδι.

«Φάρος ελπίδας για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε»

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο φορ της ΑΕΚ γνώρισε την αποθέωση από τους 20,000 και πλέον φίλους του ΑΡΗ παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον εκπρόσωπο της Δομής μας, Μανώλη Ανδρεαδάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον σπουδαίο Αργεντίνο είπε:

«Απόψε βραβεύουμε όχι μόνο έναν μεγάλο αθλητή αλλά και έναν σπουδαίο άνθρωπο που το ήθος του αποτελεί έναν φάρο ελπίδας για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε.

Σέρχιο Αραούχο, σε ευχαριστούμε που με τις πράξεις και τη στάση σου γίνεσαι πρότυπο για τους νέους μας και κοσμείς το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θέλουμε να ξέρεις ακόμη ότι σε αυτό το γήπεδο όποτε έρχεσαι θα έχεις τον απέραντο σεβασμό μας και το χειροκρότημά μας αν και ήμαστε σίγουροι ότι το έχεις καταφέρει αυτό σε όλα τα γήπεδα και από όλους τους υγιείς φιλάθλους»

Από την πλευρά του ο Σέρχιο Αραούχο εμφανώς συγκινημένος , πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και να επαναλάβω ότι η αντιπαλότητα πρέπει να είναι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πάνω απ’ όλα να είμαστε άνθρωποι. Στο σημερινό παιχνίδι, η εξέδρα είναι πάρα πολύ σημαντική για τις δύο ομάδες. Ελπίζω να κερδίσει ο καλύτερος. Σας υπόσχομαι πως αν σκοράρω και πάλι σε αυτό το γήπεδο, δεν θα πανηγυρίσω από σεβασμό»

Το βραβείο που απονεμήθηκε στον αθλητή της ΑΕΚ είναι ένα κρυστάλλινο αναμνηστικό με το λογότυπο και την ιστοσελίδα της «Δομής εις το όνομα του Άλκη», τα σήματα των δύο ομάδων, τη γνωστή φωτογραφία του αθλητή όταν προ μηνών σχημάτισε σε γκολ του το «Α» και ένα μήνυμα γραμμένο στα Αργεντίνικα που έλεγε: «Σέρχιο, κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου αγώνα μέσα σε μόνο ένα δευτερόλεπτο η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και η στάση σου έλαμψαν. Έχεις την ειλικρινή μας εκτίμηση, είσαι ένα παράδειγμα απ’ αυτά που θέλουμε να βλέπουμε στο ποδόσφαιρο και στη ζωή».