Στην αίθουσα «Μανώλης  Αναγνωστάκης»  στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έγιναν  τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Δομής μας  παρουσία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι  της 31ης Μαΐου.

Η Δομή μας εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, Λευθέρη Παπά, Μανώλη Ανδρεαδάκη και Αλέξανδρο Τζιμπιλή όπου μίλησαν για τον λόγο δημιουργίας της, τους άξονες δράσης, τους στόχους, την οργάνωσή της και φυσικά απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

«Γνωρίζουμε ότι για να αλλάξουμε την κοινωνία θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας. Μέσα από την δομή, είμαστε αποφασισμένοι να μάθουμε πρώτα εμείς, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι οπαδοί και να σεβόμαστε το διαφορετικό. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα σε παράγοντες, στελέχη και δημοσιογράφους ότι επιβάλλεται να σκέφτονται και να πράττουν με τον ίδιο τρόπο. Μετά την 1η Φεβρουαρίου, οι σκέψεις μας είχαν μια επικεφαλίδα: «Σπόροι που πρέπει να φυτευτούν σε χωράφι που έχει ποτιστεί με αίμα». Η Δομή είναι ένας τέτοιος σπόρος. Η Δομή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα και βασίζεται στην εθελοντική προσφορά. Έτσι ξεκινήσαμε. Στο πρώτο κάλεσμα, ανάμεσα στους εθελοντές, υπήρχαν προγραμματιστές και έτσι σε 24 μέρες, το site μας ήταν στον αέρα. Στο δεύτερο κύμα εγγραφών, είχαμε νομικούς και λογιστές.  Έτσι προχωρήσαμε στη νομική σύσταση της Δομής και με αυτήν την λογική συνεχίζουμε. Είμαι εντυπωσιασμένος, πως άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικά βιώματα, λειτουργούν μέσα στη Δομή με τόσο πάθος. Η λέξη κλειδί είναι η σύνθεση και φυσικά η προσήλωση στους κοινούς στόχους. Η δομή είναι ανοιχτή προς όλους. Κυρίως στους φιλάθλους που αγαπούν τον αθλητισμό και τις ομάδες τους και θέλουν να σταματήσει η οπαδική βία», είπε στην πρώτη τοποθέτηση ο Λευθέρης Παπάς που πήρε αρχικά τον λόγο, για να συμπληρώσει ο Μανώλης Ανδρεαδάκης που αναφέρθηκε στους 3 άξονες δράσης.

«Ο πρώτος αφορά την μνήμη του Άλκη μας που δε θέλουμε να σβήσει ποτέ. Ο Άλκης ήταν ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι ο αδερφός μας, ο γιος μας, ο συμφοιτητής μας. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.  Ο δεύτερος άξονας αφορά τη βοήθεια και στήριξη σε θύματα της οπαδικής βίας . Θέλουμε να τους παράσχουμε βοήθεια (ιατρική,ψυχολογική, νομική), εφόσον μας ζητηθεί. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε και ένα Παρατηρητήριο για περιστατικά βίας χαμηλής έντασης. Ο τρίτος άξονας είναι εκείνος που θα προσπαθήσουμε να έχουμε τις περισσότερες ενέργειες. Θα αναπτύξουμε δράσεις με σκοπό να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα. Θέλουμε να επιτύχουμε το αυτονόητο δηλαδή την αποδοχή της συνύπαρξης όλων των χρωμάτων».

Ο Αλέξανδρος Τσιμπιλής, μίλησε για την οργάνωση της Δομής τονίζοντας:

«Όπως γνωρίζεται, έχουμε τέσσερα στάδια συμμετοχής. Η Δομή είναι εθελοντικός οργανισμός. Οι βαθμίδες αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις. Απλό μέλος (για ενημέρωση), γενικός εθελοντής (αυξημένη συμμετοχή στις ενέργειες της Δομής), ειδικός εθελοντής (έχουν μια ειδικότητα και θέλουν να προσφέρουν πάνω σε αυτή) και τέλος οι leader εθελοντές, που είναι έχουν αναλάβει την οργάνωση και τη λειτουργία ειδικών ομάδων. Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και να εγγραφείτε στο site  μας» https://www.inthenameofalkis.com/