ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

Ένας 88χρονος τεχνίτης ξυλουργός από τη Λήμνο θέλησε να μετριάσει τον πόνο που ένοιωσε από την άγρια δολοφονία του Άλκη δημιουργώντας κάτι. 
Δημιούργησε μία ξύλινη σύνθεση με συμβολισμούς και μηνύματα. 
Αλλά πώς θα το παραδώσει στην οικογένεια του Άλκη, όταν το καλοκαίρι βρίσκεται στην πατρίδα του τη Λήμνο και το χειμώνα στον Πειραιά ;
Προσπάθησε να το κάνει μέσω διαφόρων ανθρώπων και του Δήμου αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. 
Ο καημός τον έτρωγε.....
Αυτόν τον καημό εκμυστηρεύτηκε στον παντελώς άγνωστο του Κώστα, όταν βρέθηκε να κάνει μπάνιο μόνος του και δίπλα η παρέα του Κώστα καθάριζε ψάρια που πιάσανε σε μία παραλία της Λήμνου. 
Σε αυτή την παραλία ο κ. Θανάσης είχε φτιάξει, Εθελοντικά, παγκάκια και κιόσκια για να ξεκουράζεται ο κόσμος και να κάθονται οι γονείς όταν τα παιδιά τους κάνουν κωπηλασία. 
...και δεν ήταν η μοναδική παραλία που είχε κάνει αυτό...

Γιατί, λοιπόν, το είπε στον Κώστα αφού δεν τον ήξερε ;

Ο συνειρμός προέκυψε όταν άκουσε ότι τον γιο του Κώστα τον έλεγαν…Άρη.
 
Έτσι του εκμυστηρεύτηκε τον καημό του.
Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους όταν ο Κώστας (μετέπειτα μέλος της Δομής) διαβεβαίωσε τον 88χρονο "άγγελο" (όπως τον χαρακτήρισε) ότι μπορεί να τον βοηθήσει γνωρίζοντας την ύπαρξη της Δομής Εις το Όνομα του Άλκη. 

Όμως οι συμπτώσεις δεν τελείωσαν εδώ....
Συνεχίστηκαν όταν κάλεσαν τον κ. Θανάση στο σπίτι για να συνεχίσουν αυτήν την υπέροχη συνάντηση.....

Ο 88χρονος "άγγελος" (που έφυγε από την Λήμνο αρκετά μικρός στα 18-20 του) στο πρόσωπο της γιαγιάς του φίλου του Κώστα βρήκε την φίλη του από τα νεανικά του χρόνια που είχε να την δει...από το 1960 !!!

Στο γεύμα που ακολούθησε η συγκίνηση ήταν διάχυτη, με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο κ. Θανάσης σχεδόν με δάκρυα στα μάτια σταμάτησε και αναφώνησε  "Αυτό το γεύμα, μας το κάνει ο Άλκης" !!

Αυτή η γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και θέληση, με κάποιον τρόπο, να συμβολίσει την αλλαγή ξύλινη χειροποίητη σύνθεση του κ. Θανάση βρίσκεται στα χέρια της Δομής και με τη σειρά μας θα την παραδώσουμε στους γονείς του Άλκη πραγματοποιώντας την επιθυμία του 88χρονου "άγγελου".

Για εμάς που όταν ξεκινήσαμε την δημιουργία αυτού του εγχειρήματος βρεθήκαμε μπροστά σε έναν κατακλυσμό συμπτώσεων, το αυθόρμητο δημιούργημα του κ. Θανάση ταυτίζεται απολύτως με την προσπάθεια μας να καταστήσουμε τον Άλκη σύμβολο αλλαγής και να επι-δράσουμε στην σαθρή κοινωνία που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα.


Λευθέρης Παπάς